Pingviinin matkassa

Useamman kuin yhden metromatkustajan katseet kääntyivät talvisena perjantai-iltana, kun hankkeen maskotti, herra Pinguin, suuntasi matkansa kohti Mellunmäkeä ja sieltä edelleen kohti Länsimäen kansainvälistä toimintakeskusta. Pingviini ei ollut katseista moksiskaan -  se on tottunut ihastuneisiin ja yllättyneisiin ilmeisiin ympäri Saksaa matkustaessaan.

Flashmob Länsimäessä 
Pingviini järjesti toimintakeskuksella yhdessä hankekoordinaattori Marian kanssa musikaalisen flashmob-tapahtuman, johon kaikki illalla paikalla olleet pääsivät osallistumaan. Niin lasten kuin aikuisten innostus oli suurta, kun pingviini alkoi tanssittaa osallistujia samanaikaisesti pianoa soittaen. Paikalla olijat oppivat mm. erilaisia tervehdyksiä saksaksi ja pääsivät lopulta tietenkin yhteiskuvaan pingviinin kanssa. Samalla kuultiin Länsimäen koulussa alkavasta laajamittaisesta suomi-saksa-opetuksesta, johon liittyen vanhemmilla olikin runsaasti kysymyksiä. Ilta päättyi mukavaan ja rentoon keskusteluun paitsi hankekoordinaattorin myös projektityöntekijä Pauliinan kanssa, joka saapui pingviinin kotiin lähdettyä yllättäen paikalle.


Kielisuihkutuksia esikouluissa
Länsimäen toimintakeskuksen lisäksi pingviini vieraili marras-joulukuun aikana päiväkodeissa ja esikouluissa Länsimäessä, Kontulassa, Mellunmäessä sekä Fazerilassa. Musikaalisten ja osallistavien kielisuihkutusten tavoitteena oli herättää lasten kiinnostusta vieraita kieliä kohtaan. Myös lasten ajatuksilla, ideoilla ja kysymyksillä oli tapahtumissa merkittävä rooli: esitys muokkautui lasten toiveiden mukaan ja lapset saivat vastauksia pohtimiinsa kysymyksiin - kuten siihen, mistä pingviini oikeastaan onkaan kotoisin ja mikä kala on saksaksi. Ja sehän on Fisch!



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen