Ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen on käynnissä!

Länsimäen kouluun ensimmäistä kertaa perustettavalle kaksikieliselle saksa-suomi-luokalle ilmoittautuminen on nyt käynnissä! Ekaluokkalaisten ilmoittautuminen tapahtuu Vantaalla sähköisesti ja ilmoittautua voi aina 15. tammikuuta asti. 


Laajamittainen kaksikielinen opetus - mitä se on? 

Laajamittainen kaksikielinen opetus eli kielipainotteinen opetus tarkoittaa oppisisältöjen ja vieraan kielen yhdistämistä perusopetuksessa. Esimerkiksi matematiikkaa opitaan leikinomaisesti suomen lisäksi myös vieraalla kielellä. 

Varhainen vieraan kielen opetus hyödyntää koulua aloittavien lasten herkkyyttä kielenoppimiselle ja saa lapsen innostumaan vieraista kielistä. Äidinkieltä (suomea) sekä lukemista ja kirjoittamista opetetaan aina suomeksi. Kielen varhaisella oppimisella on tutkimusten mukaan positiivinen vaikutus myös yleiseen oppimiskykyyn.

Länsimäen koulussa alkavassa opetuksessa noudatetaan laajamittaisen kielipainotteisen opetuksen opetussuunnitelmaa. 1.-2. -luokilla opetuksesta annetaan saksaksi noin 50 % ja 3.-6. luokilla noin 25 %. Opetuksessa painottuvat monialaiset oppimiskokonaisuudet ja teemoittain opiskelu sekä vuorovaikutus- ja ilmaisutaitojen vahvistuminen.



Lasten ja aikuisten yhteinen tapahtuma tiistaina 12. tammikuuta 
Kutsumme kaikki luokasta kiinnostuneet aikuiset ja lapset kuulemaan kaksikielisestä opetuksesta Länsimäen koululle tiistaina 12. tammikuuta. Ilta alkaa kouluun tutustumisella. Tutustumiskierroksia järjestetään alkaen klo. 17.45. Vanhempien infotilaisuus alkaa klo. 18.15, jonka aikana lapset pääsevät osallistumaan musikaaliseen työpajaan. Ilta huipentuu ihka aidon pingviinin tähdittämään tapahtumaan, johon niin aikuiset kuin lapsetkin on lämpimästi kutsuttu. 


Lisätietoa opetuksesta ja kouluun ilmoittautumisesta löytyy täältä.


Länsimäen koulu: 
rehtori Riitta Reinikainen 
r-l.reinikainen (at) vantaa.fi
040 585 3062
Goethe-Institut: 
saksanopetuksen pedagoginen yhteyshenkilö Ulrike Eichstädt
bkd (at) helsinki.goethe.org
044 722 2709

hankekoordinaattori Maria Lahdenranta




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen