Projektipäivä: Autobahn

Keskiviikkonaamuna 9. joulukuuta Martinlaakson koulun oppilaat kävelevät koulunsa käytävillä hämmennyksen vallassa; koulun seinille ja lattioille on ilmestynyt yön aikana ihmeellisiä julisteita, joissa lukee toinen toistaan kummallisempia nimiä: Mainz, Nürnberg, Bonn, Eisenach, Weimar… Mitä ihmettä täällä oikein tapahtuu?

Koulun liikuntasaliin kokoontuneille, noin 90 martinlaaksolaiselle selviää pian, että kyseessä on Autobahn-peli, jossa he pääsevät käymään jopa 16 saksalaisessa ja itävaltalaisessa kaupungissa, joissa heidän täytyy ratkaista toinen toistaan erilaisempia ryhmätehtäviä. Lyhyen alustuksen jälkeen oppilaat jaettiin 4-5 henkilön ryhmiin ja heille annettiin mukaan passi sekä apuvälinesarja. Sen jälkeen heidät lähetettiin matkalle Saksan ympäri.

Autobahn on Goethe-Institut Finnlandin tarjoama, vuorovaikutteinen asemapeli, jonka kaikki 16 asemaa on nimetty Saksassa ja Itävallassa sijaitsevien kaupunkien mukaan. Jokaisessa kaupungissa on jokin Saksaan, saksan kieleen tai kultuuriin liittyvä tehtävä, joka oppilaiden täytyy ratkaista kuunnellen, käsin tunnustellen tai jopa haistellen. Jokaisen tehtävän ratkaisuun tarvitaan myös yhtä apuvälinettä ja tehtävän ratkaistuaan he voivat leimata passinsa kaupunkivierailunsa merkiksi.




Matkaan lähdettyään Martinlaakson koulun oppilailla oli noin tunnin verran aikaa käydä mahdollisimman monessa kaupungissa ja ratkaista mahdollisimman monta tehtävää. Koko koulu pääsi osaltaan seuraamaan pelin kulkua, kun peliin osallistuneet oppilaat juoksentelivat ympäri käytäviä etsimässä eri puolille koulurakennusta sijoitettuja kaupunkeja ("Missä ihmeessä se Wien on??"). Erityisesti Hampurin ympärillä kuhisi, kun välituntejaan viettäneet oppilaat saapuivat kummastelemaan saksalaisten jalkapallofanien joukkoa. Myös Stuttgartin liepeillä liikkui utelijaita katselijoita, sillä harvoinhan sitä näkee tuttuja ohjeistamassa sokkoa autokuskia – ja tietysti saksaksi!

Tehokkain ja nopein ryhmä luonnollisesti voitti ja sai palkinnoksi miljoona… no, sen tietävät paikalla olleet.


Kiitokset kaikille peleihin osallistuneille!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen